Bodywork

 

Manon, dochter van Ine

 

Een vorm van bewegen op muziek, gebaseerd op het Engelse Bagot Stack systeem.

Ik, Ine van den Munckhof heb een 3 jarige opleiding tot docente in deze techniek gevolgd in London. Ik volg regelmatig opfriscursussen om de nieuwe ontwikkelingen rondom verantwoord bewegen te integreren in mijn methodiek.

De lessen die ik  nu in Venray geef worden aangevuld met elementen vanuit ballet, jazzdance, callisthenics, Medau en Laban.

Tijdens de lessen werk je aan je lichaam. O.a. aan je houding, soepelheid in de gewrichten, spierspanning, ontspanning en co÷rdinatie. De combinatie van muziek, dans en oefeningen draagt bij tot een ontwikkeling van je gevoel voor ritme en beweging. Daarbij zijn de lessen gezellig en maak je nieuwe contacten. Je gaat met een voldaan gevoel naar huis; je lichaam heeft hard gewerkt maar is toch ontspannen.

De mogelijkheid bestaat om elke vijf jaar deel te nemen aan een show in de Royal Albert Hall te London, een bijeenkomst van docenten en hun leerlingen van heel de wereld. Alleen bij voldoende animo en een volledige inzet verwachtend van de deelnemers maak ik een choreografie.

In 1985, 1990 en 1995 heb ik alleen en met een groep leerlingen in de Royal Albert Hall opgetreden.

Meer over de Engelse basis van Bodywork kunt u vinden bij The Fitness League.

Een onderdeel van de opleiding is het les geven aan ouderen.
De organisatie EXTEND stond daar garant voor.

Home

Info

English

Genealogie